Illustration5

 

 

Coachakademi – hold dine samtaleværktøjer ved lige

Har du en coach- eller lederuddannelse bag dig – eller har du gennemført anden træning i samtaler og dialog, f.eks. som led i et lederudviklingsforløb? Ønsker du at holde dine kompetencer ved lige og blive en del af et netværk, der består af folk, som brænder for gode samtaler? Hvis ja, så skal du overveje at tilmelde dig New Stories’ Coach Akademi.

New Stories’ Coach Akademi henvender sig til dig, der allerede har arbejdet med professionelle samtaler, som gerne vil holde dine færdigheder ved lige og få stimuleret din nysgerrighed på nye dimensioner af samtaler som værktøj. Det er ikke en forudsætning, at du arbejder med coaching i dit daglige arbejde, men det er godt, hvis du arbejder med samtaler som leder, konsulent eller projektleder.

Du får et forum for at træne dine samtalefærdigheder og få ny inspiration i samspil med andre, der ligesom dig har erfaring med professionelle samtaler. Hver dag er bygget op omkring et særligt tema, der belyses gennem teori og praktiske samtaleværktøjer. Inden vi mødes på selve dagen, får du tilsendt udvalgt litteratur om dagens tema, samt en eller flere forberedende hjemmeopgaver, der får dig i gang med at reflektere over temaet.

 

Coaching og eksistens: onsdag d. 8 juni 2017 kl. 9-16 i København:

COACHING OG EKSISTENS
Ofte oplever vi som coaches, at de arbejdsmæssige temaer, coachee gerne vil arbejde med i samtalen, har forbindelse til andre aspekter af livet. Måske skal der træffes et valg, som coachee ikke har lyst til at træffe, eller måske er vedkommende i tvivl om sin videre retning i livet. Eksistenspsykologien og fænomenologien giver gode bud på, hvordan coachen i praksis kan arbejde med sådanne spørgsmål. På dagen gives en introduktion til udvalgte tænkere inden for denne retning, og vi arbejder med træning af teknikkerne.
Dato: Torsdag den 8. juni 2017 kl. 9-16 i København

Download pdf her

Tidligere temaer, vi har sat fokus på i Coach Akademiet:

  • Coaching og paradoksledelse
  • Coaching og følelser
  • Coaching og evidens
  • Samtaler under fyringer og nedskæringer
  • Samtaler som opfølgning på målinger