Den mangfoldige arbejdsplads

Skab bedre rammer for neurodiversitet

I en tid hvor der er et stort fokus på at skabe mere inkluderende organisationer, er det en fælles opgave at byde nye former for talent indenfor på arbejdspladsen og imødekomme forskellige arbejdsstile.

I New Stories tilbyder vi oplæg om emnet samt rådgivning og facilitering af de vigtige samtaler om forskellighed på arbejdspladsen.

Lad os få alle talenter i spil

Interessen for at skabe større forståelse og bedre rammer for neurodiversitet på arbejdspladsen, er stigende. Flere danske virksomheder arbejder aktivt for at styrke en mangfoldig og inkluderende kultur, hvor også medarbejdere med neurodivergens kan trives og bidrage.

Neurodivergente medarbejdere bringer særlige styrker og unikke kompetencer med sig, som kan skabe innovation og forbedre organisationens resultater. For arbejdspladser handler det om at sikre, at alle medarbejderes talenter og evner kommer bedst muligt i spil, hvilket både styrker virksomhedens konkurrenceevne og skaber en arbejdsplads, hvor forskellighed værdsættes og anvendes som en ressource.

Vi har brug for et fælles sprog

I New Stories mener vi, at diversitet er et komplekst område, hvor der også kan opstå gnidninger og misforståelser, som vi bliver nødt til at tale om på vores arbejdspladser. Men for at kunne sætte ord på dem og løse dem, har vi brug for et fælles sprog.

Den form for samtaler kan være udfordrende, da mange arbejdspladser har en kultur, præget af ensrettede teams, hvor “lige børn leger bedst.” Det skaber ofte hurtige beslutningsprocesser, men samtidigt risikerer man, at beslutningerne bliver for ensidige og mangler vigtige perspektiver.

Det er derfor, vi i New Stories arbejder for, at virksomheder tør åbne op for de lidt mere ukomfortable samtaler om, hvordan det kan være besværligt at samarbejde, når vi ser verden fra vidt forskellige vinkler. 

Vi tilbyder en række ydelser, der hjælper arbejdspladser med at omfavne diversitet på en meningsfuld og konstruktiv måde

01 Gå-hjem-møder om neurodiversitet og mangfoldighed

Vi tilbyder gå-hjem-møder, hvor vi kommer ud til jer og giver en introduktion til begrebet neurodiversitet. I får mulighed for at starte nogle af de vigtige samtaler om forskellighed og trivsel i organisationen. Vi faciliterer dialogen om, hvad der kan være svært at tale om, og hvordan man åbent og respektfuldt kan tage disse samtaler, så forskelligheden styrker arbejdsmiljøet i stedet for at skabe barrierer. Vi taler ind i hvilke rammer og strukturer vi sammen kan skabe så vi til møder og i samarbejdssituationer kan arbejde bedre sammen med den forskellighed der er .

02 1-dags workshop om neurodiversitet og inklusion

I vores workshops sætter vi fokus på indsigt og forståelse for neurodiversitet og diversitet generelt.

Vi tilbyder praktiske redskaber til, hvordan man som arbejdsplads kan tilrettelægge rammer, der fremmer trivsel og støtter forskellighed, og vi guider i, hvordan man som leder og kollega kan tage de nødvendige samtaler, når forskelligheden bliver udfordrende.

03 Rådgivning og træning af ledere

Vi tilbyder ledertræning, der fokuserer på at skabe rummelige arbejdsmiljøer og på at håndtere de udfordringer, som forskellighed kan bringe med sig.

Vi hjælper med at tilpasse arbejdsgange og udvikle bedre processer, så der skabes en sund dialog og bedre samarbejde mellem alle medarbejdere.

04 Sparring og forløb om arbejdsmiljø og trivsel

Vi tilbyder længerevarende sparringsforløb til ledere og HR, hvor vi sammen udvikler strategier for, hvordan jeres arbejdsplads kan fremme trivsel og sikre fleksible og inkluderende rammer, som alle medarbejdere kan trives i og oplever at de har en stemme og et engagement ind i opgaveløsningen.

Facilitering af konferencer og dialoger

New Stories faciliterer også konferencer og debatter, hvor fagpersoner og eksperter deler deres perspektiver på neurodiversitet og inklusion. Vi inviterer til åben dialog om de udfordringer, der kan være på spil, når arbejdspladser tager mangfoldighed alvorligt. Vi har mange års erfaring med at designe, facilitere og moderere paneler og debatter på konferencer.

Neurodiversitet - en kort indflyvning til begrebet

Neurotypisk

betyder, at man har en hjerne, som de fleste andres – altså en gennemsnitlig hjerne. Det har cirka 80 % af befolkningen.

Neurodivergent

betyder, at en hjerne har atypiske karakteristika, som f.eks. autisme, ADHD, dysleksi, mv.
Ordet ”divergent” kan oversættes til ”forskellig” eller ”anderledes” på dansk. Neurodivergent betyder altså at have en anderledes hjerne.

Neurodiversitet

beskriver mangfoldigheden af den menneskelige hjerne og måden den fungerer på. Herunder både neurotypiske og neurodivergente hjerner. Sidstnævnte rummer en bred vifte af neurologiske variationer, eksempelvis autisme, ADHD, dysleksi og meget mere.

Neurodivergens

er et ikke-medicinsk paraplybegreb, der beskriver variationen af atypiske hjerner og deres mentale funktioner.

Tal og fakta

Læs mere om vores bøger om ledelse og samarbejde

Kontakt os gerne for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe lige netop jer.

Trille Frodelund Lykke

Partner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev