Grafisk facilitering

Grafisk facilitering – Når ord og billeder mødes er den første bog på dansk om kommunikationsværktøjet grafisk facilitering. Værktøjet bruges i faciliteringssammenhænge inden for proceskonsultation, projektledelse, mødeafholdelse, samtalepraksis, undervisning, organisationsudviklingsforløb mv..

Bogen er bygget op omkring spørgsmålene ”Hvad er grafisk facilitering?”, ”Hvorfor skal vi beskæftige os med det?” og ”Hvordan gør vi?”.

Den gennemgår det visuelle sprogs udvikling fra fortidens hulemalerier til nutidens Emojis og fremlægger teori og forskning om hjernens opbygning og funktion, læring og hukommelse i koblingen af ord og billeder. Den bygger på systemisk teori og faciliteringspraksis, viser tegneteknik og giver gode råd til brug af visuelle virkemidler og metaforer. Som lærebog og øvelsesbog viser den, hvorfor, hvordan og hvornår foreningen af ord og billeder kan være vigtig.

Hvem kan have glæde af bogen?
Grafisk facilitering henvender sig til konsulenter, team- og afdelingsledere og alle, der ser grafisk facilitering som et nyttigt værktøj i deres faciliteringspraksis – øvede som begyndere.

Forfattere: Elisabet Skov Nielsen, Katrine Raae Søndergaard, Ida Gamborg NielsenHanne V. Moltke.

Du kan købe bogen her.