Læs mere om vores bøger om ledelse
og samarbejde

Hybrid ledelse

Hybrid ledelse – samarbejde på tværs af tid og sted handler om, hvordan man får det bedste ud af den hybride arbejdsplads. Med fokus på trivsel, opgaveløsning og sammenhængskraft. De fleste arbejdspladser har i dag indrettet sig fleksibelt og hybridt i en eller anden grad. Med hjemmearbejde, arbejde fra fjerne destinationer eller andre fleksible og hybride arbejdsformer. Nogle steder fungerer de hybride arbejdsformer problemfrit. Andre steder kan det udfordre arbejdsfællesskabet og spænde ben for både opgaveløsningen og trivslen.

Det er vores ærinde med denne bog at bidrage til, at organisationer kan høste de fordele, der er ved fleksibilitet både fra arbejdspladsens og fra medarbejdernes side. Derfor vejleder bogen også i, hvordan man arbejder med at styrke de forhold, som kan komme til at lide under fleksibiliteten. Bogen handler om bevidst ledelse af fællesskabet. Med det formål at styrke sammenhængskraften, samarbejdet på tværs i organisationen samt innovation og kvalitet.

Hvem henvender bogen sig til?
Hybrid ledelse – samarbejde på tværs af tid og sted henvender sig til ledere, HR-afdelinger – og alle andre, som skal få samarbejde og opgaveløsning til at fungere i et hybridt arbejdsfællesskab.

Forfattere: Hanne V. Moltke, Trille Frodelund Lykke og Ida Gamborg Nielsen.

Du kan købe bogen her.

Ledelse efter fyringer

Ledelse efter fyringer handler om, hvordan organisationer håndterer tabet af kolleger, genfinder mål og retning og reorganiserer arbejdsprocesser og arbejdsfællesskaber, så de tilbageværende medarbejdere kan løfte organisationen videre.

Organisationer, der har været igennem fyringer eller store omlægninger, har ofte travlt med at tage sig af dem, der er afskediget.

Men hvad med de medarbejdere, der er tilbage i organisationen? Typisk kæmper de med at finde arbejdsglæden og mangler hjælp til at genorientere sig i en organisation, der skal løbe hurtigere og arbejde mere effektivt.

Bogen giver dig indblik i forskellige cases og giver dig konkrete bud på, hvordan man som ledelse håndterer tiden efter fyringer.

Forfattere: Hanne V. Moltke, Asbjørn Molly, Ida Gamborg Nielsen og Trille Frodelund Lykke.

***

Du kan købe bogen her.

Står I midt i det? Se her, hvordan vi kan hjælpe jer.

MUS-samtalen

MUS-samtalen – ledelse af strategisk kompetenceudvikling handler om, hvordan MUS-samtalen kan kobles til organisatoriske mål og indsatser og derved udgøre en værdiskabende og meningsfuld samtale for både medarbejder og leder.
MUS-samtalen er en kompleks sag, som kræver et grundigt forarbejde. Når MUS-samtalen fungerer godt, udgør den et vigtigt pitstop, hvor leder og medarbejder sammen styrker medarbejderens bidrag og tilhør til organisationen.
Men MUS-samtalen er mange steder stivnet i tomme, årlige ritualer, som ikke længere giver mening.

I denne bog viser forfatterne, hvordan man kan revitalisere MUS-samtalen ved at koble den til organisatoriske mål og indsatser. Derved bliver den en værdiskabende og meningsfuld samtale for både medarbejder og leder.

Hvem henvender bogen sig til?
Bogen er relevant for ledere, der har ansvar for at afholde MUS-samtaler og for HR-professionelle med ansvar for MUS-koncepter. Bogen henvender sig også til medarbejdere, der aktivt ønsker at afklare forventninger og få indflydelse på MUS-samtalen.

Forfattere: Trille Frodelund Lykke, Hanne V. Moltke, Ida Gamborg Nielsen, Asbjørn Molly, Stine Reintoft med bidrag af Joachim Langagergaard.

Du kan købe bogen her.

Grafisk facilitering

Grafisk facilitering – Når ord og billeder mødes er den første bog på dansk om kommunikationsværktøjet grafisk facilitering. Værktøjet bruges i faciliteringssammenhænge inden for proceskonsultation, projektledelse, mødeafholdelse, samtalepraksis, undervisning, organisationsudviklingsforløb mv.

Bogen er bygget op omkring spørgsmålene ”Hvad er grafisk facilitering?”, ”Hvorfor skal vi beskæftige os med det?” og ”Hvordan gør vi?”.

Den gennemgår det visuelle sprogs udvikling fra fortidens hulemalerier til nutidens Emojis og fremlægger teori og forskning om hjernens opbygning og funktion, læring og hukommelse i koblingen af ord og billeder. Den bygger på systemisk teori og faciliteringspraksis, viser tegneteknik og giver gode råd til brug af visuelle virkemidler og metaforer. Som lærebog og øvelsesbog viser den, hvorfor, hvordan og hvornår foreningen af ord og billeder kan være vigtig.

Hvem kan have glæde af bogen?
Grafisk facilitering henvender sig til konsulenter, team- og afdelingsledere og alle, der ser grafisk facilitering som et nyttigt værktøj i deres faciliteringspraksis – øvede som begyndere.

Forfattere: Elisabet Skov Nielsen, Katrine Raae Søndergaard, Ida Gamborg Nielsen & Hanne V. Moltke

Du kan købe bogen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev